Ruim 30 jaar geleden ontdekte ik de klei en raakte in de ban van dit materiaal. Ik volgde 2 jaar les op de vrije academie in Roermond en daarna 6 jaar bij Monique Bruls in Venlo.

Daarna ben ik door 't volgen van workshops in Nederland en België, me gaan toeleggen op de primitieve stook technieken, o.a. bij Ed Knops.

Vooral van Margo Spiegel heb ik veel geleerd over raku, naked raku, pitt fire, zaagselbrand, kopermat en lage zoutbrand. Al deze stooktechnieken zijn zo fascinerend door hun verrassings element. Je weet nooit van te voren welke invloed de elementen vuur, lucht en water uiteindelijk op het werk zullen hebben. Daardoor is ook ieder werkstuk uniek, en heeft de klei in al haar facetten me nog steeds in haar ban.

 

Naast het primitief stoken werk ik ook in opdracht. In een persoonlijk gesprek en overleg maak ik ook urnen, dit zijn dan unica's, die iets eigens hebben met vaak een persoonlijke herinnering.

Ook voor tuin objecten kan altijd een afspraak gemaakt worden. Dat geeft dan ook iets eigens en persoonlijks aan de tuin.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

An Nijskens.

 

Home | Portfolio | Werk | Contact